Det er mid-season sales over det ganske hele i disse dager og vi skifter «ham» fra vinterklær til vår klær. For den riktige modige og våryre blant oss er det bare å ta på seg litt farger, og møte våren og sola med de hotteste solbrillene. Enten de er fysiske eller virituelle.
For det er ikke bare du som skal henge med i motebildet i disse dager. I fjor startet Ralph Lauren samarbeidet med den globale spillplattformen Roblox, og folk kunne kjøpe virtuelle antrekk for å kle opp avatarene sine akkurat som de kjøper klær for seg selv i det virkelige liv. Og de er ikke alene om denne måten å tiltrekke seg den yngre målgruppen.
Forbrukerne blar villig opp.
Lacoste har startet samarbeidet med spillmerket Minecraft, et dataspill som foregår i en verden som er bygd opp av klosser, og deres statement er at de ønsker å «bygge broer» mellom to verdener. De har designet vår/sommer 2022 slik at deres fans og følgere kan utrykke seg gjennom sin stil, både i den virituelle og virkelige verden. Og det viser seg å være betalingsvillighet blant forbrukerne.
For ryktet sier at det er luksus merket Balenciaga som leder an i denne utviklingen. Balenciaga beveger seg med tiden, innoverer og tilpasser seg nye teknikker og metoder for å utvikle merkevaren ogikke minst markedet. Balenciaga tok også for kort tid siden sin Haute Couture-samling til Kina, og viste kolleksjonen til sine kunder som ikke kunne reise til Paris-showet på grunn av COVID-19-restriksjoner.
Hva vil dette si for oss «vanlig dødelige forbrukere» i vår hverdag? For det å handle luksus merker er ikke noe vi gjør til hverdags. Melk og brød derimot, ja det står på handlelisten. Det er derfor ikke overraskende at det er Walmart som presenterer en helt ny “Proof of Concept” på en virituell handletur. Gjennom en animert video fra en handletur i butikken, får vi innblikk i et enormt vareutvalg som overgår de fleste stormarkeder. CNBC kunne da også nylig avdekke at Walmart har patentert flere nye varemerker, som styreker deres intensjon om å lage og selge virtuelle varer, inkludert elektronikk, hjemmedekorasjoner, leker, sportsartikler og personlige pleieprodukter. Det antydes også i samme artikkel at de vil tilby brukerne en virtuell valuta, så vel som NFTs.
Finansavisen publiserte en artikkel 10. april med Citi-Topp Ronit Ghose som tror at markedet vil være på mellom 70 000 og 113 000 milliarder kroner om syv år, så da snakker vi jo ikke småpenger. Så det gjenstår å se hvor mye de ulike aktører tør å investere i denne verden i tillegg til vår allerede kapital krevende fysiske verden.
Det er bare å ta på seg AR-brillene å se.