Søk
Close this search box.

Gränshandelen går mot en rekord sommar

Gränshandelen går mot en rekord sommar

På väg in i tredje kvartal kan man konstatera att gränshandlaren är tillbaka i Strömstad, norra Bohuslän. 13 minuters bilväg från gränsen till Norge ligger Strömstad Shoppingcenter som växt från en galleria till att idag vara ett fullvärdigt shoppingcenter för många shoppingsugna besökare. Efter årets två första kvartal kan nu konstateras att centret går mot rekordsiffror med både omsättning och besök från rekordåret 2019 (SCB Norge). 

Omsättningsutvecklingen gränshandel från 2019 till 2022 har ökats upp med +12,3%

 Osäkerheten om norska kunden sätter sig i bilen och kommer över är där med passé. För andra kvartalet gick besökssiffrorna upp +21% mot samma period 2019.

Besöksutvecklingen Strömstad Shoppingcenter
Besöksutvecklingen Strömstad Shoppingcenter

Från norska DNB rapporten för kortförbrukningen Maj i år ser man dock ett minskat antal av besökare men snittkunden var densamma, dvs de handlar för lika mycket. Strömstad kan därmed bevisa att vara en perfekt plats för dig som vill etablera sig vid gränsen. Ur ett investeringsperspektiv har Strömstad Shoppingcenter alla de förutsättningar som krävs för en lyckad etablering. Närheten till konsument intensiva områden på andra sidan gränsen och en stark lokal marknad i Strömstad med omnejd har fått många verksamheter att mångdubbla sin omsättning.

För tredje kvartal har man nu stora förhoppningar om rekordsiffror. Förutom de höjda dagligvaror priserna i Norge som får glada norrmän över gränsen kommer också de svenska turisterna till gränskommunen. Storsatsningar med nya bostadsrätter och nyrekryteringar med ett omställningskontor efter pandemin gör att många trots tunga år ser ljust på framtiden

  • Fortsätter denna fina utveckling går vi mot en rekordsommar med både besök och omsättning. Ett bra och tydligt tecken på att gränshandeln är tillbaka och de 9 miljarder som faktiskt vårt område omsätter är inte långt borta. – Mia Danielsson centerchef Strömstad Shoppingcenter

Del:

Anbefalt å lese

Dyrtid og andre festbremser

Det kommer en tid etter dyrtiden. Det gjelder å stålsette seg i steds- og utviklingsprosjekter nå, og se frem imot fremtidig snorklipping med forhåpentligvis bærekraftige og solide konsepter.

Følg oss:

Kontakt oss