Søk
Close this search box.

En trend på sosiale medier er på vei inn i detaljhandelen.

Live streaming har blitt en stadig mer populær funksjon på sosiale medieplattformer som Instagram, Snapchat og Facebook

En trend på sosiale medier er på vei inn i detaljhandelen.

Live streaming har blitt en stadig mer populær funksjon på sosiale medieplattformer som Instagram, Snapchat og Facebook og Live stream, som et medium for shopping, er mer sosialt og interaktivt.
Live video shopping er en ny og til spennende måte for merkevarer å etablere og forsterke sine relasjoner med kunder. Det er en helt ny måte å vise frem merkevaren og samhandle med kundene samtidig, spesielt i tider der fysisk handel har vært og er en utfordring som følge av pandemien, men også det faktum at kundenes handlevaner endres.
Influencer-markedsføring spiller også en stor rolle i å bringe livsstrømshopping til forbrukerne. De har allerede et publikum og kan påvirke gjennom livevideoer og presentere forskjellige produkter både med sin stil og vinkling.
Men også eksperter i butikkene kan bidra her, de kan spille den viktige rollen de faktiske gjør i butikk og det i en setting som kalles «one to many». På den måten kan ny produkter som også krever en mer omfattende og forklarende presentasjon enklere oppfattes kundene.
Det kan utvikle en tillitsfaktor, da live stream lar kundene komme nærmere produkter og høre noen beskrive hvordan et produkt føles, ser ut eller lukter. Dette gjør det mulig for kundene å oppleve produktet gjennom personen på skjermen. Det er også en morsom og underholdende form for shopping der kundene kan se folk snakke om opplevelsen sin mens de demonstrerer produktet. Dette skaper umiddelbart en interesse og tillit til produktet de kan kjøpe der og da. For teknologien åpner for et vell av muligheter og kobler live-shopping direkte til nettbutikken.
Så i tråd med økt fokuset som skaper opplevelse for kundne, kan både e-handelaktører og fysiske butikker vurdere hvordan de kan bruke live streaming i en interaktiv kringkasting for å engasjere publikum og øke salget.

En måte å komme i gang med Live-shopping på er ved å samarbeide med kompetente aktører og mye av dette er utviklet i Kina. Men Sverige-baserte Bambuser er en teknologileverandør som hjelper forhandlere med sin live videostreamingsteknologi. De har allerede hjulpet aktører som Ellos, en virksomhet vi kjenner fra mange år tilbake med Ellos katalogen. Her tar Ellos steget langt lenger enn mange andre fashion aktører i markedet og er på mange måter en «first mover». Men også Zizzi, dame mote i litt store størrelser har testet dette mediet og jeg tror de får følge av mange andre i tiden fremover.

Del:

Anbefalt å lese

Key take-aways fra NCSC Awards og kommersiell stedsutvikling

Vi i Remix Consulting forvalter den norske grenen av NCSC, og har fulgt juryen og finalistene gjennom våren og frem til prisutdelingen. Under får du våre betraktninger på god kommersiell stedsutvikling, hvilke grep som gir deg både kunder og leietakers oppmerksomhet og noen spådommer om fremtidens utvikling.

Dyrtid og andre festbremser

Det kommer en tid etter dyrtiden. Det gjelder å stålsette seg i steds- og utviklingsprosjekter nå, og se frem imot fremtidig snorklipping med forhåpentligvis bærekraftige og solide konsepter.

Følg oss:

Kontakt oss